Versiunea noua – Aviziero BETA
Voi incepe cu o veste deja veche: avem o versiune noua de program, complet rescrisa de la 0 (zero), versiune la care ne referim temporar cu „numele de cod” Aviziero BETA.
Inca de la prima versiune, am construit programul pornind de la modul de lucru al administratorilor. In urma cu un an am centralizat si organizat toata informatia si feedback-ul primite in patru ani de munca, le-am pus cap la cap, am facut corelatiile care se impuneau si am decis in echipa sa rescriem in intregime aplicatia, pentru a veni mai bine in intampinarea cerintelor voastre.
Prin noua versiune, am crescut nivelul de control al administratorilor asupra accesului celorlati utilizatori si asupra operatiilor din program, am simplificat modalitatea de acces la informatii si am diversificat rapoartele produse de aplicatie, in timp ce am scazut nivelul de complexitate al intregului ansamblu.
Pentru utilizatorii versiunii 4 de Aviziero, noua versiune ar putea necesita o minima acomodare, dar feedback-ul primit din partea celor care au facut deja tranzitia este pe masura asteptarilor:
[dt_quote type=”blockquote” font_size=”big” animation=”none” background=”plain”]Acomodarea completa necesita cateva zile de lucru, dar rezultatele imbunatatite merita de pe deplin tranzitia.[/dt_quote]
Denumirea temporara a noii versiuni, Beta, vine din limbajul programatorilor. Limbaj in care Beta semnifica ultima varianta de test inainte de lansarea variantei finale. Spus mai pe romaneste, noua versiune poate avea mici disfunctionalitati pe ici pe colo. Sau poate fi mai neprietenoasa cu utilizatorul in unele instante. Vom indrepta toate cutele si vom curata toate „scamele” in cel mai scurt timp, cu sprijinul tau.
Avem nevoie de ajutorul tau, draga administrator, sa ne semnalezi problemele pe care le intampini. Depui un efort mic si in schimb primesti un instrument de lucru mai puternic. Practic iti oferim posibilitatea sa contribui la dezvoltarea aplicatiei, sa ai la dispozitie un instrument care sa iti serveasca mai bine in munca ta.
Pana atunci iti cerem doar un pic de rabdare si iti promitem ca nu vei regreta. Primim orice fel de feedback si suntem deschisi sa implementam functionalitati care ajuta cat mai multi administratori.
Comments
Lucrez in „Aviziero V4” de la absolvirea cursului in octombrie 2014.
Incepand cu luna aprilie 2015 am lucrat in paralel, zi de zi, luna de luna, operatioe cu operatie, pe o asociatie reala, in varianta V4, insusita la curs si varianta noua „BETA”. Acomodarea a fost relativ usoara, noul program fiind deosebit de intuitiv, aproape de un soft conversational.
Timp de un an si jumatate am urmarit evolutia programului „BETA”, evolutie ascendenta din punct de vedere al usurintei cu care se opereaza in program dar mai ales a diversitatii rapoartelor furnizate de acesta, in permanenta concordanta cu legea actualizata la zi.
Programul „BETA” este net superior celui anterior, din punct de vedere al modului de operare, dar mai ales de calcul. Prin noul algoritm de calcul au fost eliminate unele mici erori pe care le-am constatat la V4, datorate cumulului de rotunjiri. Detasarea softului pentru calculul salarilor de softul de baza mi se pare o idee buna, dand posibilitatea calcularii acestora independent de momentul in care te situezi cu „Asociatia” in programul de baza.
Nu degeaba i se spune BETA. Cred ca mai poate fi inbunatatit in special la partea de grafica. A fost net inbunatatit in timp la partea de editare, continut si varietate a rapoartelor, dar grafica, in special la lista de plata, ramane in urma versiunii vechi V4.
Se pot aduce inbunatatiri si la softul pentru salarii, in sensul rapoartelor furnizate. De exemlu state de plata pe tipuri de contracte de angajare, si mai ales tichetul, asa zisul „fluturas de salariu” care ar trebi sa fie dat angajatului odata cu plata salariului. Numai statul de plata, cu toti angajatii cumulati in el, nu este suficient. Cred ca nu este foarte greu deoarece programul face aceste calcule din moment ce furnizeaza declaratia D110 lunara dar si D 205, corect la zi lunar nu numai anual cum trebuie ea depusa.
Am inpartasit cateva din parerile mele ca uramre a experientei acumulate cu acest program. Precizez ca am pornit de la zero in ambele programe, si fara a avea o experinta anterioara de lucru ca Administrator de imobil. Tot ce am invatat a fost de la profesorii avuti la cursul organizat in colaborare cu Asociatia pentru Inovatie, o parte din acestia, mai ales colectivul AVIZIERO devenindu-mi colaboratori si sfatuitori permanenti in ultimii 2 ani.
Recomand fara retineri, pentru toti administatorii de imobile, dar mai ales pentru cei tineri aflati la inceput de drum, utilizarea programului AVIZIERO BETA, colaborarea cu colectivul care l-a creat si il implementeaza.Le va fi de un real folos si ii va ajuta sa nu faca erori in munca lor.
Eu am rabdare si sunt convins ca programul va evolua permanent.
Dl. Scaueru va multumim mult pentru vorbele frumoase si ne bucuram sa va putem fi de ajutor oricand!