Pitching session @ OpenConnect #34 / 16 mai 2013

Am pus titlul asta pompos ca sa subliniez cat de greu a fost. Si ma voi deda si la niste englezisme in postare, ca facem introducerea in atmosfera.

Initial am participat la cateva sesiuni de OpenConnect, despre care pagina oficiala de Facebook spune: „In fiecare joi, la Starbucks Mall Vitan, de la 9:30. Intalniri de networking, pitching si mentoring pentru antreprenori online, oameni de media, curiosi, programatori, designeri web.” Evenimentul se invarte de fiecare data in jurul a 4 persoane care sustin fiecare un elevator pitch. Daca starnesc curiozitatea, pitcherii primesc si o serie de intrebari din public. La final, cel care primeste cele mai multe voturi pe pagina de Facebook a evenimentului castiga un interviu de 30 de minute. Live, la fata locului, sunt intotdeauna cateva zeci bune de oameni, iar online sunt cateva sute.

De fiecare data cand am fost eu a iesit un eveniment fain, cu oameni deschisi la minte si am plecat de acolo cu zambetul pe buze. Asa ca ideea de a ma inscrie ca pitcher s-a nascut natural. L-am contactat pe organizator si am ramas masca atunci cand am aflat ca primul slot liber era peste o luna si jumatate. M-am bucurat ca mai e timp pana la acel moment, desi stiam ca prioritatea redusa ma va conduce tot la a ma pregati pe ultima suta de metri.

A doua oara cand am ramas masca a fost cand am vazut concurenta. Am verificat de mai multe ori din curiozitate, pentru ca stiam ca se apropie evenimentul, cine sunt ceilalti pitcheri. Prima data cand am vazut lista, mi s-a parut ok. Apoi cred ca s-au mai schimbat lucruri pe parcurs, exista si o lista de asteptare in caz ca se retrage cineva, altfel nu imi explic motivul pentru care competitia era criminala: Harap Alb continua, pe care ii admir si ii urmaresc de la lansare pas cu pas, Cristina Milicescu, OpenConnecter cu traditie, si Gropometrul, despre care citisem chiar cu o seara inainte in presa. Ohhh, Doamne! Bine macar ca sunt primul!

Apoi a aparut vestea ca televiziunea care ar fi trebuit sa filmeze si sa transmita live pe internet evenimentul nu poate participa la eveniment. Nu stiu de ce, sau stiu de ce, dar nu vreau sa spun, vestea asta mi-a redus considerabil din nivelul de stres. Asa ca am filmat noi, eu cu GoPro-ul si Catalin cu Sony-ul, iar rezultatul e de vazut aici:

Tin neaparat sa ii multumesc lui Dragos, care organizeaza evenimentul, celorlalti pitcheri si tuturor celor prezenti acolo. Pentru mine a fost o experienta memorabila!

Comments

Alexandru Alecusan  Reply
4 iunie 2013

Salut Bogdan, Valentin,

Super tare prezentarea si modul in care ai prezentat. Interesanta si sesiunea. Ma tenteaza sa ma duc si eu.

Felicitari si numai bine,
Alex (care a lucrat la voi)

Lasă un răspuns