Taxe si impozite salarii incepand cu 01.01.2018

Plecand de la prevederile codului fiscal valabil incepand cu 01.01.2018(click) am rezumat mai jos indatoririle care le revin angajatilor si angajatorilor, cu mentionarea articolelor care prevad aceste indatoriri.

Daca doriti sa adresati intrebari catre ANAF, o puteti face folosind formularul de asistenta publica(click).

Salariul minim brut pe economie este de 1900 lei, conform HG 846/2017.

 

Contract de munca venit salarial – art 76

Contract de mandat venituri asimilate salariilor – art 76 (2) g.

Angajat

Tip impozit Explicatie Procent Expl. procent
Impozit
Se aplica deducere, daca e locul de munca de baza
(art 77, referitor la art 59 (1) a.)
art 78 10 % art 64 b)
CAS (pensie)
baza calcul – art 140
baza calcul minima – art 146 (5^1) 
art 136 + 137 (1) a. 25 %  art 138
CASS (sanatate)
exceptie pensionari – art 154 (1) h); baza calcul – art 157 (1) a) q)
art 153 + 155 (1) 10 %  art 156

 

Angajator

 Tip impozit Explicatie Procent Expl. procent
Contributia asiguratorie pentru munca (CAM)                             
baza calcul – art 200^4
art 220^1 (a) 2,25 %  art 220^3

 

Conventii civile venituri independente – art 67

Angajat

Tip impozit Explicatie Procent Expl. procent
Impozit
Nu se aplica deducere (art 77)
art 78 10 % art 64 a)
CAS (pensie)
Baza calcul – art 148.
art 136 + 137(1) b. 25 % art 138
CASS (sanatate) 
Baza calcul – art 170.
art 155 (2) a. 10 % art 156

Comments

Cristian Scaueru  Reply
30 decembrie 2017

Buna seara,
Prezentare sintetica, ordonata, la obiect cu trimitere la textele din legea 227/2015 actualizata pana in dec. 2017. Util in calculul salariilor si modificarea contractelor de munca incepand cu 01 ianuarie 2018. Prezentarea te scuteste de a studia in amanunt toate capitolele din Codul Fiscal si normele de aplicare referitoare la impozitarea salariilor. Si nu sunt putine articole.

As fi vrut sa vad si un comentariu legat de art. 146 alin. 5.1 (aliniat nou din lege) care preia cu modificare de text, dar nu si de sens, Ordonanta Guvernului nr.4/20.07.2017 cu privire la majorarea contributiilor pentru contractele de munca cu timp partial de munca, situatie curenta in asociatiile de proprietari.

reproduc extres din art. 146 Cod Fiscal – ANAF actualizat 15 dec. 2017:
„(51) Contribuția de asigurări sociale datorată de către persoanele fizice care obțin venituri din salarii sau asimilate salariilor, în baza unui contract individual de muncă cu normă întreagă, sau cu timp parțial, calculată potrivit alin. (5), nu poate fi mai mică decât nivelul contribuției de asigurări sociale calculate prin aplicarea cotei prevăzute la art. 138 lit. a) asupra salariului de bază minim brut pe țară în vigoare în luna pentru care se datorează contribuția de asigurări sociale, corespunzător numărului zilelor lucrătoare din lună în care contractul a fost activ.”

Aplicand aceste majorari, la contracte de munca pe durara nedeterminata, la care conformm Codului Muncii contractul este activ toata luna, la programe de lucru cu nr. mic de zile lucrate si/sau cu nr. de ore zilnice de 2-3 ore, salariul net al angajatului devine negativ, adica ar trebui sa aduca bani de acasa pentru a avea contract de munca. Este absurd !
Cine si cum va suporta diferentele de costuri salariale? Cum le vom inregistra in statele de plata, dupa trecerea contributiilor CAS si CASS in totalitate ca obilatie a angajatului ?

Cand apare si in „Aviziero salarii” calculul conform noului cod fiscal aplicabil salarilor platite incepand din ianuarie 2018 ? La stabilirea bazei de calculul a contributiilor retinute angajatului in cazul in care venitul brut cumulat este mai mic decat venitul minim brut garantat de 1900 lei, este necesar sa fie introdus un termen legat de nr. zilelor lucrate din total zile lucratoare ale lunii.

Aceste fiind spuse, urez tuturor un AN NOU cu multe impiniri si sanatate !
Cristian Scaueru

Bogdan Ioan
6 ianuarie 2018

Multumesc de atentionare!
Am adaugat pe linia CAS-ului mentiunea referitoare la articolul 146 (5^1).
Din cate inteleg eu personal acesta se refera doar la CAS si nu si la CASS. Am recitit inca o data tot textul legat de CASS si nu regasesc un alt articol care sa aiba acelasi tip de prevedere sau care sa faca referire la articolul 146 (5^1), pe modelul vechiului Cod Fiscal, unde referitor la CASS era un articol care trimitea la aplicarea aceleiasi baze de calcul minime de la CAS.

Noua schema de salarizare a fost disponibila in aplicatia de salarii din ultima zi a anului.
Momentan ne-am abtinut de la implementarea bazelor de calcul minime, pentru a astepta o serie de lamuriri privind „ciudatenia” adusului de bani de acasa, dar cel mai probabil aceste lamuriri vor sosi odata cu publicarea versiunii noi de formular D112.

Cristian Scaueru
10 ianuarie 2018

LA MULTI ANI !

Si acum referitor la raspunsul dvs. din 06 ianuarie, pe care abia astazi l-am citit.

Din pacate se aplica majorarile si la CASS si la CAS conform art. 146 alin 5^1 si art. 168 alin 5^1

Reproduc textul din Cod Fiscal actualizat 2018, capitolul baza calcul contributii CASS.

„ART. 168 – Stabilirea și plata contribuției de asigurări sociale de sănătate

(1) Persoanele fizice și juridice care au calitatea de angajatori sau sunt asimilate acestora au obligația de a calcula și de a reține la sursă contribuția de asigurări sociale de sănătate datorată de către persoanele fizice care obțin venituri din salarii sau asimilate salariilor.

(2) Prevederile alin. (1) se aplică și în cazul persoanelor fizice care realizează în România venituri din salarii sau asimilate salariilor de la angajatori din state care nu intră sub incidența legislației europene aplicabile în domeniul securității sociale și a acordurilor privind sistemele de securitate socială la care România este parte.

(3) Contribuția de asigurări sociale de sănătate calculată și reținută potrivit alin. (1) se plătește până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei pentru care se plătesc veniturile sau până la data de 25 inclusiv a lunii următoare trimestrului pentru care se datorează, după caz, potrivit legii.

(4) Prin excepție de la prevederile alin. (1), persoanele fizice care își desfășoară activitatea în România și obțin venituri sub formă de salarii de la angajatori care nu au sediu social, sediu permanent sau reprezentanță în România și care datorează contribuția de asigurări sociale de sănătate în România, potrivit prevederilor legislației europene aplicabile în domeniul securității sociale, precum și a acordurilor privind sistemele de securitate socială la care România este parte, au obligația de a calcula contribuția de asigurări sociale de sănătate, precum și de a o plăti lunar, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei pentru care se plătesc veniturile, numai dacă există un acord încheiat în acest sens cu angajatorul.

(5) Calculul contribuției de asigurări sociale de sănătate se realizează prin aplicarea cotei prevăzute la art. 156 asupra bazei lunare de calcul menționate la art. 157.

(51) Prevederile art. 146 alin. (51) – (53) se aplică în mod corespunzător.”

Dupa cum se vede art. 146 alin ^1 si aplica si la CASS

M-as fi bucurat sa aveti dvs. dreptate.
Sunt de aceiasi parere ca si dvs. in ceea ce priveste operarea in D112. Dar in STATUL de PLATA trebuie sa existe posibilitatea efectuarii corectiei pentru majorarea contributiei care revine angajatului. Cine o va plati ? In fapt tot angajatorul.
Nu sunt de parere ca trebuie majorat salariul brut, care corespunde contractului de munca, pentru a ajunge la contributia majorata a salariatului.

In Consultanta ANAF din 29.11.2017, unde se repeta raspunsurile ca si in cazul Ordonantei 4, se afirma ca problema a fost lasata spre solutionare prin negocierea directa intre angajat si angajator.
Este o porcarie. Fuga de raspundere si nu au curajul sa recunoasca ca nu au solutie si ca au lansat un text de lege absurd.

In asistenta aviziero voi face cateva observatii referitor la noul stat de plata pentru 2018.

O seara placuta
Cristian Scaueru

Cristian Scaueru  Reply
11 ianuarie 2018

Buna seara,
Vreau sa fac o precizare suplimentară referitor la contractele de muncă, sau de mandat, incheiate de asociație cu pensionari.
Excepția pentru pensionari la plata contribuției CASS – conform art 154 (1) h) din Codul Fiscal 2018, se referă la veniturile din pensii.
Pentru veniturile suplimentare pensiei, de tip salarial, provenite fie din contracte de munca, fie din contracte de mandat și pensionarii platesc contribuția de 10% pentru CASS. Pensionarii sunt exceptați numai de la plata contribuțiilor majorate corespunzătoare venitului minim garantat de 1900 lei lunar, deci plătesc contribuții CASS 10% din venitul realizat.

Cristian Scăueru

Lasă un răspuns