Plati online si surcharge

Pffffiuuuuuuu… ce roller coaster emotional a fost proiectul asta cu implementarea platilor online cu cardul a intretinerii!

Nu voi trece in revista dificultatile tehnice. Au fost suficiente si nu intotdeauna usor de depasit. Am avut noroc sa lucram cu oameni super-profesionisti, care si-au facut treaba impecabil si ne-au oferit continuu sprijin. Nici dificultatile jurdice nu le voi trece in revista. Si cum rezolvarea unei probleme de fapt o genera pe urmatoarea.

Vreau sa vorbesc doar despre surcharge sau suprataxare, una dintre cele mai mari provocari legislative pe care le-am intampinat, asa cum este ea mentionata in legislatie.

Exista o ordonanta de urgenta, 113/2009, si un articol, 117, important in cadrul ei, care mentioneaza: „Beneficiarul platii nu poate solicita platitorului un pret suplimentar pentru utilizarea unui anumit instrument de plata.”

Altfel spus, daca un comerciant iti solicita 100 lei pentru un produs sau un serviciu la plata cu cash, ar trebui sa iti retraga de pe card tot 100 lei in cazul in care platesti cu cardul. Ambele sisteme implementate de Aviziero respecta aceasta regula: la plata cu cardul ti se retrage din cont aceeasi suma care ti s-ar fi retras daca plateai cu cash. Si asta este valabil pentru toti proprietarii, indiferent daca platesc cu cardul sau folosesc casierul.

Se pare ca amenzile pentru nerespectarea acestei prevederi sunt considerabile. Asa ca, atentie la comerciantii din online sau traditionali care incalca aceasta regula. Nu va bazati pe ei ca parteneri, s-ar putea ca a doua zi sa nu mai existe.

Lasă un răspuns