Cursuri administratori imobile la final de 2018 si inceput de 2019

In ultimele saptamani a aparut un zvon intre administratorii cu care colaboram referitor la reinceperea cursurilor de administratori de imobile de catre unii furnizori de formare: zvonul mentioneaza cursuri de calificare care dureaza in jur de 720 de ore si costa 750 lei.

Desi este posibil ca activitatea sa fie legitima, cred ca exista doua probleme cu aceste informatii:

  • costul este prea mic pentru 720 ore. Mie mi se pare greu sa gasesti o sala de curs si un formator pe care sa le poti plati din aceste sume pentru mai mult de jumatate de semestru scolar, chiar si daca e vorba de o serie completa de 28 de persoane. 
  • nu a aparut noul standard ocupational. Conform legii 196/2018 la art. 108 (1), MEN si MDRAP trebuie sa intocmeasca un nou standard ocupational pana la final de decembrie 2018. Tot dintr-un zvon am auzit ca vor chiar sa inlocuiasca Codul COR pentru administratori de imobile. Noul standard nu a aparut si sunt putin sceptic ca va fi publicat pana la final de decembrie 2018. Un curs chiar si de calificare, daca este facut pe unul dintre vechile standarde este foarte probabil ca nu va fi recunoscut. Practic se poate face cursul, se primeste o diploma valida, dar acea diploma nu poate folosita la atestarea de la Primarii asa cum e mentionata in Art. 2 lit. e) a aceleiasi legi.

Cred ca exista o metoda simpla de a depasi zvonistica. Ca sa va asigurati ca certificatul primit poate fi folosit pentru atestare, inainte de a plati cursul, depuneti o cerere la Departamentul pentru Asociatii de Proprietari din Primaria la care veti dori sa sustineti examenul ca sa intrebati daca certificatul este valid.

Eu n-as face nicio investitie de bani sau de timp inainte de un raspuns clar din partea Primariei ca acel certificat este recunoscut. 

Comments

c.gaborin  Reply
16 martie 2019

Puteti sa justificati pentru ce ar fi necesare 720 ore ? Participantii vor fi absolventi de liceu sau facultate. Cred ca 120 ore ar fi suficiente pentru o buna pregatire a cursantilor. Se simte tendinta de a profita de anumite prevederi din L 196 / 2018.

Bogdan Ioan
17 martie 2019

Ca sa pot raspunde, am nevoie de niste detalii suplimentare din partea dvs:
– La cine va referiti cand solicitati justificari?
– Cum ati estimat ca 120 de ore ar fi suficiente? Care este logica care v-a condus la acest numar?
– Cine credeti ca are tendinta sa profite de prevederile din noua lege?

Valentin Dumitru Vasilescu  Reply
17 iulie 2019

cele mai bune raspunsuri sunt cele la obiect! si acesta este cum se poate obtine un atestat de administrator !.restul sunt divagatii ! Constituirea unei platforme on line ar avea un mare succes. Multe persoane sunt interesate !

Bogdan Ioan
17 iulie 2019

De acord in privinta platformei online. Din pacate, in intelegerea noastra privitoare la cursurile autorizate de minister, acestea nu se pot face online, ci doar cu prezenta in clasa de curs.

Noi suntem pregatiti cu materialul necesar pentru a sustine partial sau chiar integral un curs de administrare imobile online.

Lasă un răspuns