Cursuri administratori imobile la final de 2018 si inceput de 2019

In ultimele saptamani a aparut un zvon intre administratorii cu care colaboram referitor la reinceperea cursurilor de administratori de imobile de catre unii furnizori de formare: zvonul mentioneaza cursuri de calificare care dureaza in jur de 720 de ore si costa 750 lei.

Desi este posibil ca activitatea sa fie legitima, cred ca exista doua probleme cu aceste informatii:

  • costul este prea mic pentru 720 ore. Mie mi se pare greu sa gasesti o sala de curs si un formator pe care sa le poti plati din aceste sume pentru mai mult de jumatate de semestru scolar, chiar si daca e vorba de o serie completa de 28 de persoane. 
  • nu a aparut noul standard ocupational. Conform legii 196/2018 la art. 108 (1), MEN si MDRAP trebuie sa intocmeasca un nou standard ocupational pana la final de decembrie 2018. Tot dintr-un zvon am auzit ca vor chiar sa inlocuiasca Codul COR pentru administratori de imobile. Noul standard nu a aparut si sunt putin sceptic ca va fi publicat pana la final de decembrie 2018. Un curs chiar si de calificare, daca este facut pe unul dintre vechile standarde este foarte probabil ca nu va fi recunoscut. Practic se poate face cursul, se primeste o diploma valida, dar acea diploma nu poate folosita la atestarea de la Primarii asa cum e mentionata in Art. 2 lit. e) a aceleiasi legi.

Cred ca exista o metoda simpla de a depasi zvonistica. Ca sa va asigurati ca certificatul primit poate fi folosit pentru atestare, inainte de a plati cursul, depuneti o cerere la Departamentul pentru Asociatii de Proprietari din Primaria la care veti dori sa sustineti examenul ca sa intrebati daca certificatul este valid.

Eu n-as face nicio investitie de bani sau de timp inainte de un raspuns clar din partea Primariei ca acel certificat este recunoscut. 

Lasă un răspuns