Cum adica „software-ul nu necesita instalare”?

< Inapoi la prima pagina

In echipa Aviziero auzim des replica: „Imi trimiteti dumneavoastra un fisier si il instalez la mine in calculator!” Scriu acest articol pentru a detalia pe scurt modul de functionare al software-ului oferit de echipa Aviziero.

Cred ca in istoria software-ului pentru computere cel mai mare salt de calitate pentru utilizator a fost oferirea de software care nu necesita instalare. Si asta s-a intamplat cu putin timp in urma, deci nu e de mirare ca oamenii care nu sunt conectati puternic la domeniul IT inca nu detin aceasta informatie.

Practic, in modul mai invechit de operare, utilizatorul era fortat sa execute o serie de operatiuni care nu aveau nicio legatura cu productivitatea sa: descarca acest fisier de pe internet sau introdu acest CD in computer! Ocupa-ti 10-15-20 de minute din timpul tau pentru a instala acest software. Pierde inca 10-15 minute umbland prin setarile computerului pentru a face toate configurarile necesare. Dupa ce dai dublu click pe iconita, asteapta sa se incarce software-ul in memorie. Ah, gata, acum poti incepe sa fii si productiv! Ah, stai, ca astazi trebuie sa mai pierzi inca 20 de minute pentru ca avem o actualizare marunta!

Aviziero nu iti iroseste timpul. Aseaza-te la un calculator, scoate tableta din servieta sau scoate smartphone-ul din buzunar. Da un singur click pe iconita de shortcut si poti incepe sa folosesti instantaneu programul. Toate informatiile si operatiunile deja familiare sunt direct disponibile! Ai libertatea de a fi productiv din prima secunda! Si asta folosind oricate computere. Poti fi la munca, acasa, in vacanta, oriunde. Chiar acum, eu scriu acest articol din vacanta, de pe laptopul unui prieten, folosind un alt tip de software-ul care nu necesita instalare – un blog! Exact la fel functioneaza si Aviziero.

Inca ai nevoie de argumente pentru a folosi un software care nu se instaleaza? Ce zici de faptul ca poti lucra fara griji de pe un calculator deja virusat, nu pierzi si nu afectezi absolut deloc datele. Nu pierzi date nici daca ti se strica calculatorul fara motiv. Si nu ma refer ca nu pierzi datele de cand ai dat ultima data click pe „Salveaza pe server”! Nu la asta ma refer, ci nu pierzi absolut deloc date!

Poate vei spune: „Da, dar am nevoie de Internet!” Raspunsul e destul de simplu: „Sincer, iti poti imagina la ce ai mai putea folosi in ziua de azi un computer care nu e legat la internet? Sincer, nu te simti ca si cum iti lipseste o mana cand trebuie sa folosesti un calculator care nu e conectat la Internet? Aminteste-ti cand ai avut ultima data senzatia asta, ca iti lipseste o mana!” Sau daca ai curaj, spune-i copilului „Ti-am cumparat tableta, o poti folosi cum vrei, dar nu ai voie sa o conectezi niciodata la Internet!”. Te provoc! 
In ziua de astazi noi nu mai folosim calculatoare, tablete si smartphone-uri, ci noi folosim Internetul, iar calculatorul, tableta sau smartphone-ul sunt bieti intermediari ai acestui proces

Al tau,
Bogdan
Manager de proiect Aviziero

< Inapoi la prima pagina

Lasă un răspuns