Aceeasi poveste

De cateva zile incepusem sa imi fac mustrari de constiinta ca n-am mai dat pe aici, pe blog.

Dar salvarea constiintei mele incarcate a venit astazi, facand o revista a presei in viteza, unde am dat peste un articol despre povestile de la bloc. Aceeasi poveste repetata din nou si din nou, aceeasi poveste pe care am obosit sa o aud atat de des. Aceeasi poveste care a devenit banalitate prin repetie si care, in articolul asta, nici macar nu e povestea principala, ci doar se infiripeaza pe undeva prin fundal. Aceeasi poveste care se intampla in Romania de la nivel micro pana la nivel macro si care nici macar nu mai e interesanta.

Articolul e acesta. E cam lung, dar primele cateva paragrafe sunt explicative. Iar povestea e: lipsesc 5.000.000 RON din asociatie (adica 50miliarde lei vechi) si nimeni nu a fost tras la raspundere pentru asta, ba chiar s-a renuntat la cercetari. Articolul incepe in forta cu explicatii referitoare la derularea evenimentelor, dar deviaza brusc catre dreptatea pe care si-a cautat-o in justitie unul dintre presedintii asociatiei pentru niste certuri din cadrul Adunarii Generale.

Stai asa, ce?! Lipsesc 5.000.000RON, sume de bani pe care una sau mai multe persoane si le-au insusit, pe care fiecare proprietar probabil ii plateste acum inca odata, bani lipsa pentru care nu a fost tras nimeni la raspundere si noi discutam despre cum s-au injurat pe urma in scara blocului doi presedinti??? Adica subiectul care prezinta o problema reala e banal, nu merita atentia noastra, dar punem accent pe ceva ce ar trebui sa fie perfect normal in orice tara normala si anume ca dreptatea se cauta in justitie. Iar m-am agitat si, de fiecare data cand mi se intampla asta, imi mai ucid niste neuroni…

Cred ca avem o problema cu PRIORITATILE, noi ca natiune, cand presa ne serveste informatia in felul asta!

Lasă un răspuns