Despre Blocatari

Zi de zi apar proiecte noi care doresc sa ofere un serviciu mai mult sau mai putin apropiat de al nostru.

Asta e un motiv de bucurie pentru noi, pentru ca fiecare proiect nou e o confirmare a unei directii corecte pe care am ales-o. Acum cativa ani, cand am inceput, eram singuri si aveam parte de multa reticenta – „Abonament??? N-o sa plateasca nimeni abonament!”. In schimb, de ceva vreme suntem intrebati mult mai des: „Chiar face si situatia de activ-pasiv?” pentru ca administratorii au inceput sa inteleaga beneficiile unui parteneriat pe termen lung cu un furnizor in locul unei relatii punctuale cu o firma de software care incearca sa stoarca maxim de profit cu minim de efort.

Dar destul despre noi, sa ne intoarcem la subiect. Am aflat printr-un prieten, al unui prieten al unei persoane pe care am intalnit-o din intamplare despre un proiect asemanator cu Aviziero ce a participat la competitia Restart Romania. Numele lui? Blocatari. Si mai multe detalii aici. M-am straduit putin si am reusit sa obtin o intalnire cu unul dintre fondatorii proiectului, iar ideea lor e chiar mai buna decat transpare din website-ul proiectului: ei vor sa realizeze un hub de agregare sociala pe baza imobilului in care locuiesc persoanele inscrise, folosind partea de contabilitate si afisare online a listelor doar ca liant.

N-ar fi interesant sa pot comunica cu vecinul meu pe problemele marunte, dar extrem de enervante de zi cu zi, pentru a ne face tuturor viata mai buna? Iar daca se intampla sa apara „o cauza nobila” care sa poata ingloba mai multe imobile din zona, n-ar fi interesant sa avem un loc „de intalnire” ca sa incepem sa punem toti umarul la treaba? Eu zic ca da.

Si vestea cea mai buna: baietii si fetele care fac proiectul asta sunt organizatie non-profit. Si sunt hotarati sa gaseasca o cale prin care sa ofere serviciul asta fara costuri pentru utilizatorul final!

Lasă un răspuns