Cine ar trebui sa organizeze cursuri de administratori imobile?

De cand am inceput sa organizam cursul de administratori imobile, in parteneriat cu Asociatia pentru Inovatie, am primit in repetate randuri intrebarea: „Profesorii de la curs sunt administratori cu experienta?”

As vrea sa ofer un raspuns extins in acest articol.

Administratorii cu experienta din aceea „buna”, din care ai vrea sa ti se prezinte ca invatacel la un curs de administratori sunt o specie rara! Acesti oameni, putini la numar, sunt si foarte ocupati cu munca lor, pentru ca a fi un administrator onest si de succes intr-o piata cu practici neortodoxe este o provocare care consuma mult timp.

Iar daca as fi un administrator de imobile de succes, chiar as avea interesul sa formez alti profesionisti in domeniu? Nu este suficient de aglomerata piata? Nu am depus un efort imens, ani de zile la rand, sa acumulez experienta? Chiar voi fi nerabdator sa o impartasesc pe toata, completa si precisa pentru mai putin de 100 de euro de participant? Parerea noastra este ca nimeni nu ar impartasi din acea experienta, ci doar ar mima acest lucru, asa cum se intampla in unele scoli.

Si chiar daca gasesti pe cineva care depaseste toate barierele de mai sus, un bun profesionist in domeniul sau nu este neaparat si un bun profesor. Este posibil sa fie, dar sansele sunt mai mari ca nu este. 

 

Inainte de a incheia parteneriatul cu Asociatia pentru Inovatie, ne-am gandit bine care este interesul nostru legat de absolventii scolii de administratori. Administratorii care folosesc Aviziero sunt ambasadorii imaginii noastre. Daca am trimite in piata oameni necunoscatori, ezitanti sau pur si simplu neinstruiti, imaginea lor negativa s-ar reflecta si asupra noastra. Daca trimitem in piata profesionisti, care folosesc softul nostru, atunci asta ne recomanda indirect si pe noi. 

In conceperea cursului de administrator ne-am bazat curricula si materialele de la curs pe experienta a cateva sute de administratori cu care lucram de  ani de zile. La cererea participantilor, invitam in cadrul cursului un administrator cu experienta care sa raspunda intrebarilor. In plus, invitam un inspector de resurse umane, cu care se discuta aspectele ce tin de salarizare, si un avocat specializat in problemele asociatiilor de proprietari, care raspunde punctual la intrebari. Uneori, daca exista interes din partea cursantilor, suntem vizitati de un reprezentant din partea furnizorilor. 

Acestea sunt motivele pentru care, in scoala de administratori pe care o sprijinim, predarea se face in primul rand de profesori si nu de „administratori cu experienta”. Acestea sunt motivele pentru care m-as interesa daca profesorul scolii de administratori la care vreau sa merg este administrator cu experienta si as evita acea scoala.

As alege o scoala care are interesele aliniate cu propriul meu scop: sa devin un administrator responsabil si profesionist.

Lasă un răspuns