Administrator de imobile. Cu diploma?

Eu am facut cursul la FAPR acum 2 ani. Iar experienta a fost una per ansamblu pozitiva.

Din pacate am fost putin nemultumit de cantitatea de teorie predata vis-a-vis de aplicarea efectiva a activitatii intr-o simulare practica. Meseria de administrator de imobile este una aproape „de teren” si se dovedeste deseori intensiv practica si mai putin teoretica. Explicatia a fost de fiecare data: asta se cere la examen, asta trebuie sa invatati ca sa puteti primi diploma. Ok ok. Invatam, luam diploma si apoi?

Situatia mi-a adus aminte de scoala de soferi pentru motocicleta. Am invatat teorie si am invatat sa merg pe motocicleta in poligon, am dat examenul si l-am luat. Ma intreb daca la acel moment eram primul sofer de motocicleta care nu stia sa schimbe vitezele sau eram unul dintr-o serie lunga de „priceputi pe doua roti”. In poligon nu a fost necesar sa schimb niciodata viteza la Minsk-ul de 125cc, iar in ziua de examen l-am primit de la cursantul dinaintea mea cu ambreiajul tras si la fel l-am dat mai departe. Am invatat sa schimb vitezele de pe Internet si de la un prieten, 4 ani mai tarziu, cand am avut ocazia de a merge pentru prima data pe motocicleta mea. Din pacate nu a fost usor.

Asa si cu cursul de administrator. Daca as fi intrat direct in activitate, cu siguranta as fi intampinat dificultati pe care toti administratorii experimentati le cunosc si care ar fi fost simplu de inteles la curs. Dar daca examenul cere teorie…

 

Lasă un răspuns