Sunt firma de administrare. Unde incasez banii?

Una scurta pe doi, direct pe bursa zvonurilor. Cica exista in piata firme de administrare imobile care fac incasarile de la asociatii direct in conturile proprii.

Spus mai in clar: casierul angajat al firmei depune zilnic banii incasati de la asociatie in contul firmei si nu in contul asociatiei. Apoi, furnizorii sunt platiti din conturile firmei la gramada pentru mai multe asociatii.

Stau si ma intreb daca este o practica buna. Stau si ma intreb cum arata contabilitatea in firmele si asociatiile respective. Sper macar ca cineva din firmele astea stie ce bani din contul acela comun sunt ai carei asociatii.

Pentru ca tot pe bursa zvonurilor cu ceva vreme in urma ne-a venit o poveste in care o firma din Timisoara, ce folosea aceasta practica, a dat chix pentru ca a pierdut sirul banilor. Si n-au fost putine asociatiile care au avut probleme in momentul acela.

Sa nu uitam ca suntem pe bursa zvonurilor, deci nu putem spune cu siguranta ca situatia exista. Dar morala povestirii este – de trei ori atentie la alegerea administratorului si putina informare inainte nu strica!

Comments

Stan Patitu  Reply
16 ianuarie 2015

Pai asta nu prea e zvon, este realitate. Firma cu pricina este scomet, care administreaza confortul (probabil al lor). Iar minunatele garantii bancare pe care le ofera sunt din acel cont „la gramada” al tuturor asociatiilor de care se ocupa. Vrei garantie bancara? Ia de aici…

Lasă un răspuns